Search
Start produktberegner
L
I
T
E
X

P
R
O
KLIKK HER FOR MER INFO
K
O
N
T
A
K
T

Åpningstider telefon

MANDAG TIL FREDAG
Time
08:00 TIL 15:00
TEKNISK 
SUPPORT
LITEX 
VÅTROMSKOLE
ORDRE OG 
FAKTURA

NY SKILANDSBY: Slik skal det se ut når alle byggeprosjektene i nærheten av SNØ står ferdig. Snølia er prosjektet som ligger nærmest «bakken». Foto: Selvaag Bolig

Skiløpere og alpinvirtuoser får tilgang til skiføre 365 dager i året når SNØ på Lørenskog åpner dørene 15. januar. Og nederst i bakken reiser det seg en ny skilandsby – med bad fra Litex.

SNØ ser ut som en isbre der den velter seg ned åssiden et steinkast fra E6 rett ved bygrensen til Oslo. Her kan skientusiastene glede seg over en håndfull nedfarter for ulike nivåer og disipliner, en halvannen kilometer lang sløyfe for dem som foretrekker langrenn, en snowboard- og fristilpark og et eget område for nybegynnere. Temperaturen vil ligge på behagelige to til fire minusgrader og det er alltid vindstille forhold.

Les mer om SNØ-prosjektet.

Smart og effektivt på badet

I bunnen av bakken er det i ferd med å reise seg en ny liten «skilandsby» med flere store boligprosjekter, blant annet Snølia og Tribunen.

Området går også under navnet Lørenskog stasjonsby, og det er Selvaag Bygg som er utbygger.

Her har hovedentreprenør Betonmast Boligbygg AS valgt Litex membransystem for anleggets 480 baderom, basert på tidligere erfaringer med systemet.

Kortreiste materialer, lett vekt og en rask og enkel byggeprosess er bærekraftig for både miljø og vonde rygger. 25 års levetid skaper trygghet både for kvalitet og prosjektøkonomi på plassbygde bad.

– Vi har valgt våtromsystemet til Litex AS på grunn av totaløkonomi, fremdrift, kvalitet og HMS. Det er lette plater å jobbe med, og monteringen er enkel, sa prosjektleder Håvard Henriksen i Betonmast Boligbygg AS i en reportasje i Byggeindustrien i 2019.

Her bygges 188 bad uten smøremembran.

ENKELT OG EFFEKTIVT: Representanter fra Brafas AS og Betonmast Boligbygg AS deltok på Litex våtromsskole i januar 2020. Foto: Litex

Trygghet fra skolebenken

Selve jobben med å bygge badene i Snølia, som er boligprosjektet som ligger nærmest «bakken», starter senere denne måneden. Som forberedelse til oppstarten har Betonmast-representanter gjennomført våtromskole på Litex-hovedkontoret i Sandefjord sammen med utførende entreprenør Brafas AS.

– Her fikk underentreprenører en gjennomgang av vårt veggsystem og våre fire ulike gulvløsninger, med hovedvekt på Litex Proffsystem med membranplate på vegg og banemembran på gulv, som er løsningen som er valgt for Snølia, forklarer prosjektansvarlig Bobi Kazanovski i Litex.

I tillegg fikk de en god gjennomgang av de ulike type badene de kommer til å møte på prosjektet med detaljerte veggoppbygninger, samt hvordan de skal montere systemet i henhold til oppbygningen av badene.

– Samarbeidet med både hovedentreprenør og utførende har så langt gått knirkefritt. Vi er alle veldig engasjerte, og vi i Litex ser frem til et fremtidig samarbeid, legger Kazanovski til.

Nysgjerrig på Litex våtromskole?

Bedre flyt med digitalisering

Det er ikke bare det manuelle arbeidet som går knirkefritt. Prosjekt, arbeidsflyt, skjemaer og informasjon for Snølia-anlegget er digitalisert på prosjektstyringsplattformen Dalux.

– Dalux kombinerer BIM, prosjektering og prosjektledelse på et avansert, men likevel brukervennlig nivå, og bidrar til å gjøre byggenæringen smartere, effektiv og bærekraftig, sier Bobi Kazanovski.

Ved å bruke dette systemet kan alle involverte aktører til enhver tid ha oppdatert informasjon, oppgaver, fremdrift og tegninger (både 2D og 3D) både på data og mobil, hvor som helst. I tillegg får de involverte hele tiden oppdateringer dersom det skjer endringer i tegninger eller planer, og man kan enkelt se hva som er endret.

Dette er fordelene med Litex i store prosjekter.

– Det er viktig med arbeidsflyt og effektive prosesser på alle prosjekt, og spesielt på Snølia som er et stort prosjekt. Dalux er et fantastisk verktøy som har gjort at arbeidet og samarbeidet for vår del på prosjekt Snølia har gått knirkefritt, konkluderer Kazanovski.

– Vi i Litex er fremoverlente og ønsker å til enhver tid henge med i den digitaliserte byggebransjen. Vi har kunnskapen og utvikler oss stadig. Vi ønsker å bidra til en effektiv prosjekterings- og byggeprosess, bedre arbeidsmiljø og en miljøvennlig byggeprosess, sier prosjektansvarlig Bobi Kazanovski.

Sjekk ut Litex-løsninger i BIM.

Snø ute og snø inne

Taket på SNØ-anlegget er levert av Litex-eier Protan AS, og tekket av datterselskapet Protan Entreprenør AS. Tekkingen av det 32.000 kvadratmeter store taket – eller fire ganger Telenor Arena, om du vil – foregikk bokstavelig talt kontinuerlig i motbakke.

– Å jobbe med å tekke taket på SNØ midtvinters med sterk vind og islagte takflater bød på utfordringer som virkelig har vist hva taktekkerne våre er laget av. Jeg er stolt av innsatsen de har vist, sier Kjetil Holtet, som ledet arbeidet som ble utført av Protan Entreprenørs avdeling på Dal ved Eidsvoll.

I tillegg til å levere et tett tak i hundre prosent gjenvinnbar PVC og som sveises med varmluft i stedet for åpen flamme, har taket en helt spesiell estetisk utforming.

Ved å kombinere fire ulike fargevarianter av det spesielt slitesterke takbelegget Protan SE 1.8, alle produsert hos Protan i Lier utenfor Drammen, bidrar det til å forsterke isbre-assosiasjonene for anlegget.

Les mer om SNØ-prosjektet.

Litex på prosjekt? Snakk med Bobi

Litex opplever at flere og flere håndverkere, arkitekter, rådgivende ingeniører og selvbyggere får øynene opp for de trygge, effektive og lønnsomme membransystemene sine. Ta kontakt med vår prosjektansvarlige Bobi Kazanovski på telefon 452 93 969 eller bobi.kazanovski@litex.no.
Dette er Litex Membransystemer.

Slik gjør du

Se video eller les monteringsveiledninger for Litex Våtromsystemer

KOM IGANG

Dokumentasjon

TEK-17 stiller høye krav til dokumentasjon av våtromsarbeider

LAST NED

Ta kontakt med oss

Trenger du råd eller hjelp til å finne den smarteste veien til nytt bad?

SEND EPOST