Search
Start produktberegner
L
I
T
E
X

P
R
O
KLIKK HER FOR MER INFO
K
O
N
T
A
K
T

Åpningstider telefon

MANDAG TIL FREDAG
Time
08:00 TIL 15:00
TEKNISK 
SUPPORT
LITEX 
VÅTROMSKOLE
ORDRE OG 
FAKTURA

EIKELIJORDET: Totalt skal det bygges 200 boenheter. OBOS Block Watne (OBW) satser bevisst på bærekraftige løsninger for å være best på miljø. Foto: OBW

Dokumenterte løsninger på systemet var avgjørende da OBOS Block Watne i oktober 2019 valgte LITEX membranprodukter til 100 boenheter på Eikelijordet – rett utenfor Oslo. Boligprosjektet er på totalt 200 boliger fordelt på OBOS Block Watne og OBOS Nye Hjem AS. Systemet hadde bestått testen i pilotprosjekt på Pepperstadkollen i 2019.

Tåka lå tjukk over Eikelijordet da prosjektleder Lars Teppen (OBW) og salgssjef Bjørn Håkonsen (LITEX) møttes i oktober for å dele tanker om samarbeidet. Mens kaffemaskinen ble varmet opp fikk Bjørn studere løsningene i visningssenteret som er strategisk plassert i den framtidige innkjøringen til boligfelt. Byggeprosjektet setter «spaden i jorda» disse dager og skal levere de første OBW-leiligheter/rekkehus på Eikelijordet årsskiftet 2022-23. Visningssenteret har bidratt til at salget går som forventet.

Prosjektleder Lars Teppen i OBW kan med stolthet vise fram hvordan området skal se ut om fem år.

Les mer om Eikelijordet-prosjektet.

Dokumentert system

Dokumentert system var hovedgrunnen til at vi valgte et samarbeid med LITEX. Kundetilfredshet er viktig for oss, så det er naturlig å velge kvalitet som holder mål. Når systemet er innarbeidet hos våre håndverkere kan man spare tid i forhold til tradisjonell smøremembran. LITEX stilte opp med opplæringsteam som støttet oss i starten og de var tett på, forteller Lars.

Begge erfarer at dagens sluttbruker har blitt mer opptatt av sikre løsninger.

TEK17 stiller strenge krav til dokumentasjon på både produkt, prosjektering og utførelse. Våre produkter kommer ferdig fra fabrikk og bidrar til enklere beslutningsprosesser samt enkel utførelse. Vi ser at forbruker stiller krav og er meget godt opplyst med hele verden tilgjengelig i sin mobiltelefon. For kun få år siden var antall «gjør det selv-bad» vesentlig høyere enn i dag. Nå ser vi at flere bad prosjekteres og monteres av fagfolk. Forbruker går heller inn for å søke opp produkter, krav og løsninger. Dermed kan merkevaren «Litex bad» bidra til økt salg, sier Bjørn etter å ha fått i seg den første slurken med kaffe.

 

Bidrar til å nå FN’s bærekraftmål

FN har etablert en global plan som blant annet skal stoppe klimaendringene innen 2030. Planen er svært ambisiøs og fordrer at alle oppfordres til å velge klimavennlige løsninger.

Hva er det som gjør Litex bærekraftig?

Det er tre hovedelementer. For det første; garantert levetid på 25 år. Produktet tåler også en runde med oppussing. Det er greit å ta med seg for alle nordmenn som elsker å bytte overflater. Dernest, platen veier kun 1,8 kg og gir både enklere og ikke minst kort transportvei fra vår fabrikk i Sandefjord. De smidige platene gir forøvrig en HMS-bonus til montøren som slipper å håndtere tunge gips-plater. Til slutt vil jeg si at systemet også gir en meget god lønnsomhet når vi vet at en håndverker normalt bygger ett Litex bad på en dag, svarer en stolt Bjørn Håkonsen.

OBOS Block Watne (OBW) satser bevisst på bærekraftige løsninger for å være best på miljø.

 

Bestod testen i pilotprosjektet Pepperstadkollen

Litex startet dialogen med OBOS Block Watne allerede i 2016, og etter en modningsprosess besluttet direktør Bent Eik å teste systemet «live» på et prosjekt med høy standard. Bjørn har fulgt prosessen og forklarer:

Dokumentasjon, kvalitet og lønnsomhet lå til grunn for OBWs valg, og det var innkjøpssjef Åge Willy Bergerseter som sammen med Magnar Klefsås tok prosessen videre. Litex membransystem ble testet i pilotprosjektet hos BW avdeling Follo, under ledelse av prosjektleder Lars Teppen og byggeleder David Leirgul. Med en av sine faste UE, Murmester Rolf Holm, ble de første badene bygget under opplæring og kvalitetssikring av Litex. Prosjektet startet i mars og ble avsluttet i aug 2019. David skrev så en rapport til OBW sentralt og den la grunnlaget for at samarbeidsavtalen ble signert oktober 2019.

Innkjøpssjef i OBW, Åge Willy Bergerseter var sentral i prosessen da Litex ble valgt som samarbeidspartner og har i ettertid bekrefte historien:

Vi så at Litex var best i klassen i forhold til kravene i TEK17, og da systemet i tillegg viste seg å være kortreist og bærekraftig, var det enkelt å velge Litex som samarbeidspartner for OBW.

Åge Willy Bergerseter er innkjøpssjef i OBW og var sentral da Litex ble valgt som samarbeidspartner.

Dette er fordelene med Litex i store prosjekter.

TEK17 er gull verdt for Litex

Overgangen fra TEK10 til TEK17 innebærer at alle prosesser skal prosjekteres og dokumenteres. Det har derfor blitt viktig å velge produkter som har dokumentert samhørighet. Bjørn forklarer nærmere:

Produkter og krav endres kontinuerlig, og det er vanskelig for prosjektledere å holde seg oppdatert. LITEX sørger for at det skjer på en enkel måte. I tillegg vil jeg minne om at LITEX har en tetthet på begge sider som overgår dagens damptetthetskrav med 800 ganger. Dette er «idiotsikker» LEGO, og mange tror at billige varianter fra andre leverandører har de samme egenskapene, men det stemmer ikke. De trenger membran i tillegg.

Kvalitetssjekk av UE kan være krevende, men LITEX sine prefabrikkerte og dokumenterte løsninger forenkler prosessen, slik Lars Teppen ser det: Det blir lettere å kontrollere produktene opp mot hverandre med Litex.

Lars Teppen, prosjektleder OBW (tv) og Bjørn Håkonsen (Litex) mener at samarbeidet fungerer meget godt. Her tar de en korrekt koronahilsen foran visningssenteret ved Eikelijordet.

 

Samarbeid fører til læring og utvikling

Litex har lært mye om hva som er viktig for at de store entreprenørene og boligutviklere skal nå sine må. Valg av nye produkter/systemer innebærer tidkrevende tilpasninger mellom ulike fag. Derfor er ikke dette et enkelt valg å ta selv om produktegenskaper er unike og i enkelte tilfeller overlegne.

Samarbeide med OBOS Block Watne betyr utrolig mye for Litex. Når Norges største boligaktør går «all in» for Litex membransystem på alle bad og vaskerom i sine prosjekter, er det en tillitserklæring som gir ringvirkninger i markedet. Beslutningen hviler på det enkle faktum at Litex har høy kvalitet, dokumenterte produkter og riktige egenskaper. Valget bekrefter også at de største aktørene i prosjektmarkedet vurderer Litex membransystem for å være bærekraftig.

Dette er ikke en «one-hit-wonder». Vårt landsdekkende salgsteam samarbeider tett med alle OBW avdelinger nasjonalt. Vi sikrer kunnskapsløft og tett samarbeide i prosjektene slik at nytt system implementeres 100% mot avdelingene og deres UE. Vi bistår også i utvikling av tekniske løsninger og detaljtegninger mot OBW sentralt. Dette bidrar til høy kvalitet i arbeidsprosessen.

Nå står vi klare til å levere den kvaliteten som OBW forventer – på rett sted – til rett tid, avslutter Bjørn Håkonsen, salgssjef Litex.

 

Litex på prosjekt? Snakk med Bobi

Litex opplever at flere og flere håndverkere, arkitekter, rådgivende ingeniører og selvbyggere får øynene opp for de trygge, effektive og lønnsomme membransystemene sine. Ta kontakt med vår prosjektansvarlige Bobi Kazanovski på telefon 452 93 969 eller bobi.kazanovski@litex.no.
Dette er Litex Membransystemer.

Slik gjør du

Se video eller les monteringsveiledninger for Litex Våtromsystemer

KOM IGANG

Dokumentasjon

TEK-17 stiller høye krav til dokumentasjon av våtromsarbeider

LAST NED

Ta kontakt med oss

Trenger du råd eller hjelp til å finne den smarteste veien til nytt bad?

SEND EPOST