Search
Start produktberegner
L
I
T
E
X

P
R
O
KLIKK HER FOR MER INFO
K
O
N
T
A
K
T

Åpningstider telefon

MANDAG TIL FREDAG
Time
08:00 TIL 15:00
TEKNISK 
SUPPORT
LITEX 
VÅTROMSKOLE
ORDRE OG 
FAKTURA

Membransystemprodusenten Litex AS og kabinleverandøren Norac Badekabiner har inngått en samarbeidsavtale som strekker seg frem til 2025. Avtalen innebærer leveranser til cirka 2000-2500 bad i året.

Det er to sterke norske merkevarer i hver sine markeder som møtes i dette partnerskapet.

Litex har i en årrekke vært synonymt med kostnadseffektive og tidsbesparende membranløsninger av høy kvalitet for våtrom.

Norac har siden 1990-tallet vært en ledende norsk aktør innen ferdigbygde moduler og innredningsløsninger til prosjekter både til lands og offshore.

– Veldig godt mottatt hos kundene

– Litex er en kjent merkevare med godt omdømme i det norske markedet. Det er blitt veldig godt mottatt av våre kunder at vi har gått over til å benytte Litex membranplate-systemet i våre prefabrikkerte bad, sier prosjektsjef Magnus David Weum i Norac.

– Rent produksjonsmessig får vi med Litex-systemet en renere installasjonsprosess, mer forutsigbar og jevn kvalitet på produktene, samt at vi sparer tid i selve monteringsfasen. Å bruke Litex-systemet på et prefabrikkert bad er ikke vesentlig forskjellig fra måten man bygger bad på stedet, forklarer Weum.

Når en eurotrailer fylles opp med Litex-produkter ved fabrikken i Sandefjord og setter kursen mot Noracs produksjonsanlegg i Panevėžys i Litauen, har den plass til membranplater tilsvarende cirka 150 bad. Litex har vært med til fabrikken i Litauen og stått for produktopplæring av Noracs produksjonsmedarbeidere, kvalitetssikret montasjemanualer og står for løpende med teknisk bistand.

 

Fordel med Litex på store prosjekter

For daglig leder i Litex, Jørn Helle, er Norac-avtalen et synlig bevis på de industrielle fordelene ved produktene og våtromssystemene til Litex.

– De fordelene man opplever med Litex når man bygger et vanlig bad blir egentlig forsterket og forstørret når man jobber industrielt. Smøremembran må ha tørketid, mens med Litex-system er det bare å skru og tape skjøter så er veggen ferdig og umiddelbart klar til flislegging. Sementbaserte plater er tyngre å jobbe med og tyngre å frakte, så det er både HMS- og miljøgevinster å hente fordi produktene våre veier så lite, sier Helle.

Jørn Helle, daglig leder i Litex, 

– Dette er typiske fordeler som gjør Litex-systemene svært velegnet i prosjekter generelt, for eksempel hoteller og leilighetskomplekser der det skal bygges mange identiske bad på kort tid. Tidsbesparelse og enkel montering vil alltid være kostnadseffektivt, i tillegg til dokumentert kvalitet og holdbarhet, sier Jørn Helle.

Avtalen mellom Litex og Norac er i første omgang fram til 2025, og omfatter cirka 2000-2500 bad pr år. For Litex innebærer dette en omsetning på cirka 50 millioner kroner i løpet av avtaleperioden.

Av hjemlige prosjekter som har fått baderomskabiner fra Norac med Litex-system så langt finner vi Hotell Arendal i Noracs hjemby på Sørlandet, boligprosjektene Svanegangen i Drammen (der Litex-eier Protan AS holder til), Orkesterplassen i Stjørdal og Husøy havn på Nøtterøy.

 

Den mest effektive løsningen når du skal bygge mange bad

Litex opplever at flere og flere håndverkere, arkitekter, rådgivende ingeniører og selvbyggere får øynene opp for de trygge, effektive og lønnsomme membransystemene sine. Ta kontakt med vår prosjektansvarlige Bobi Kazanovski på telefon 452 93 969 eller bobi.kazanovski@litex.no

Slik gjør du

Se video eller les monteringsveiledninger for Litex Våtromsystemer

KOM IGANG

Dokumentasjon

TEK-17 stiller høye krav til dokumentasjon av våtromsarbeider

LAST NED

Ta kontakt med oss

Trenger du råd eller hjelp til å finne den smarteste veien til nytt bad?

SEND EPOST